AYHAN YILDIRIM ANADOLU LİSESİ TARİHÇESİ

20.02.2018 1635

Okulumuz 2006/2007 Eğitim Öğretim Yılı 2. döneminde açılmıştır. İlçemizdeki Develi Lisesinin bina olarak yetersiz kalmasıyla ilçemize yeni bir lise yapımına karar verilmesiyle Milli Piyango İdaresi tarafından 2005 yılında inşaatına başlanan okulumuz binası bitirilince Develi Lisesi öğrencilerinin büyük bir çoğunluğunun ( 700 öğrenci) aktarılmasıyla her seviye ve bölümle eğitim öğretime başlamıştır. 2010-2011 ders yılı itibariyle Anadolu Lisesine dönüştürülerek Milli Piyango Anadolu Lisesi adını almıştır. 14/12/2011 tarihinde Maliye Bakanlığı ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ile Bakanlığımız arasında düzenlenen protokol ile okulumuzun ismi Ayhan Yıldırım Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuz Ayhan Yıldırım ismini 23 Ekim 2011 tarihindeki Van depreminde hayatını kaybeden Kayseri Özvatanlı Sosyal Bilgiler Öğretmeninden almıştır.

Okulumuz ana bina ve spor salonu olmak üzere iki binadan oluşmaktadır. 24 derslik ve Fizik, Kimya, Biyoloji, Müzik, Resim, Tarih – Coğrafya sınıfı ve 250 kişilik Konferans salonuyla ideal bir okul binasıdır. Ana bina içinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 100 m karelik kantin mevcuttur.

350 Kişilik kapalı spor salonumuzla öğrencilerimizin hem beden Eğitimi derslerini hem de ders dışında sportif faaliyetler yapma imkânı vardır.